Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(A.A) - Yunanistan Maliye Bakanı Yorgo Papakostandinu'nun, muhalefetin yanı sıra iktidar milletvekillerinden de gelen sert eleştiriler üzerine, orta vadeli bütçe planı uyarınca uygulanacak tasarruf ve kredi politikaları çerçevesinde getirilen ek vergilendirmede bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldığı bildirildi.

Yunan medyası, hükümet kaynaklarına dayandırdıkları haberlerde, yeniden düzenlenen planda gelirlerde vergilendirme sınırı 12 bin euro olarak kalırken, konutlarda kişi başına 200 metrekareye kadar olan ilk konutların vergiden muaf tutulmasının kararlaştırıldığını, araç yakıtıyla kalorifer yakıtlarının vergilerinin eşitlenmesinin ise ertelendiğini duyurdu.

Haberlerde, getirilen ek gelir vergisi oranlarının ise 20 bin euroya kadar yüzde 1, 50 bin euroya kadar yüzde 2, 100 bin avroya kadar yüzde 3 ve 100 bin euronun  üzerindeki gelirler için de yüzde 4 olarak yeniden belirlendiği bildirildi.

Yunan basınında daha önce çıkan haberlerde, hükümetin hazırladığı yeni tedbirleri içeren planda, vergilendirme sınırının 6 bin euroya düşürülmesi, çiftçilerin kullandığı yakıtlarda vergilerin yükseltilmesi ve konut vergilerinin artırılması gibi sert önlemler içerdiği belirtilmişti.