Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Maliye Bakanlığı, İç Denetçi Adayları Belirleme, Eğitim ve Sertifika Yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

Söz konusu yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişikliğe göre, uluslararası geçerliliği olan CIA, CISA, CCSA ve CGAP sertifikalardan birini almış olanlar, belirtilen şartları sağlamaları ve Kurula gerekli belgeleri göndermek şartıyla, aday belirleme sınavından muaf olup doğrudan iç denetçi eğitimine katılacak.

Aday belirleme sınavını kazananlardan sınav başvuru formu ile başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak. Kamu İç Denetçi Sertifikası verilmiş olsa dahi iptal edilecek.

İç denetçi adayları, eğitim tamamlandıktan sonra Kurulun belirlediği yer ve tarihte sertifika sınavına tabi tutulacak. Sertifika sınavı, programın tamamlanmasından itibaren 30 gün içinde yapılacak. Sınava ilişkin ilan Kurulun internet sitesinden duyurulacak. Eğitim programına mazeretsiz beş günden fazla süreyle katılmayanlar sertifika sınavına kabul edilmeyecek.

5018 sayılı kanunun ilgili maddesi hükmünce kamu idarelerine iç denetçi olarak atananlara, atandıkları tarihten itibaren üç yılda bir derecelendirilecek iç denetçi sertifikası verilir. Ancak ilk sertifika derecelendirmesi, iç denetim mesleğinde beş yıl geçtikten sonra yapılacak.