Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, Avrupa liderlerinin Yunanistan'ın kurtarılması konusunda anlaşmaya varacaklarına yönelik iyimserlik ve ABD öncü göstergeler endeksinin yükseleceği beklentisi ile değer kazandı. Hisseler böylelikle, altı hafta süren düşüşünü durdurmuş oldu.

JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc., Avrupa bankalarındaki yükselişlerin olumlu etkisi ile değer kazandı. ABD'nin üçüncü büyük depo klüp zinciri BJ’s Wholesale Club Inc., hissedarlardan Leonard Green & Partners LP ve CVC International'ın satın alma teklifinin ardından yüzde 3.8 değer kazandı. ABD'nin en büyük telefon şirketleri için network ekipmanı üreticisi Ciena Corp., UBS AG'nin tavsiyesini yükseltmesi ile birlikte yüzde 1.1 prim yaptı.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 1 yükselerek, New York saati ile 09:33'te 1,279.81 puana çıktı. Endeks böylelikle, bu haftaki yüzde 0.3'lük kaybını geri aldı. Dow Jones Endeksi 95.82 puan ya da yüzde 0.8 yükselerek 12,057.34 puana yükseldi.

Minneapolis merkezli Wells Capital Management'tan şef yatırım stratejisti James Paulsen, "Bu, hisse senedi yatırımcıları için mükemmel bir piyasaya giriş noktası olabilir" dedi ve "Yunanistan'ın kurtarma paketi konusunda anlaşmaya varılacağı beklentisi var. Avrupa ile ilgili korkular ortadan kalkarsa, ekonominin bu yılın ikinci yarısında hızlanacağına inanıyor muyuz? Durum böyle olursa, hisse senetlerinin ralli yapması için potansiyel var" şeklinde görüş bildirdi.