Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

(A.A) - Koyuncu, yaptığı yazılı açıklamada, ''Babalar Günü''nde yapılan harcamaları değerlendirdi. Kapitalizmin ömrünü uzatabilmek için alışverişi teşvik eden günler ilan ederek daha fazla tüketim yapılmasını sağladığını kaydeden Koyuncu, ''Nakit harcamaların yetersiz kalması nedeni ile kredi kartı kullanımı yaygınlaştırılmış, alışverişler her geçen yıl artarak devam etmiştir. Sevgimizin büyüklüğünü kredi kartı limitimize endekslediğimiz günden beri kredimiz ile birlikte gönül zenginliğimiz de yıpranmaktadır'' ifadesini kullandı.

Koyuncu, Babalar Günü için kredi kartıyla 2006 yılında 358 milyon lira, 2007'de 445 milyon lira, 2008'de 524 milyon lira, 2009 yılında 596 milyon lira, 2010 yılında da 715 milyon lira olmak üzere beş yılda 2 milyar 638 milyon lira harcama yapıldığını vurguladı.

Alışveriş tutarının beş yılda ikiye katlandığını belirten Koyuncu, şunları kaydetti:

''Tüketicinin gelirleri aynı şekilde artmazken, alışverişlerin karşılandığı kredi kartlarına olan borçlar ise aynı dönemde 18,5 milyar liradan 47 milyar liraya yükselmiştir. Bunun yanında nakit olarak yapılan alışverişler ise bugün için yapılan savurganlık miktarını daha da arttırmaktadır. Babalar çocuklarından bir güne sıkıştırılmış hediye ve kısa sürekli sevgi yerine, bir ömür boyu sevgi ve çocuklarının mutlu olmasını beklemektedir. Bugünkü uygulamalar ise bir günlük mutluluk karşılığında bir ömrü heba ettirmekte, ailelerin ve toplumun hüzün ve kaybına neden olmaktadır.

Sevgi ve saygıyı çok iyi bilen ülkemiz tüketicisi, batı kültürünün etkisinde kalmaksızın, sevgisini özgürce ve içten duyguları ile ifade etmeli, sevgi ve sevinçler kesintiye uğramamalıdır.''