Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, yaptığı açıklamada, iş ortaklarının finansmanla ilgili gereksinimlerin öncelikli olduğunu gördüklerini, bu nedenle Finansbank ile Avrupa Yatırım (AYF) Fonu Makine ve Ekipman kredisini hayata geçirdiklerini belirtti.

Finansbank ile 250 bin liraya kadar kullanılabilecek AYF kaynağı yanında, 50 bin liraya kadar olan projeler için Gümüş Fırsat Paketi (Girişimci kredisi) oluşturduklarını kaydeden Varlık, işbirliğinin başta turizm sektörü yatırımları olmak üzere, tüm oteller, turistik mekanlar, cafe, fast food restoranları, pastahaneler, bar, pub, eğlence mekanları, kültür merkezleri, düğün salonları, fabrika yemekhaneleri, yemek sanayi, poliklinikler, hastaneler ve diğer sağlık birimleri ile insanların toplu olarak yaşadığı veya çalıştığı mekanlardaki her türlü mutfak, çamaşırhane makine ve ekipmanları ile medikal ekipmanların ilk kuruluş aşaması, yenileme veya eksik tamamlama amaçlı projelerini kapsadığını anlattı.

Olabildiğince yüksek sayıda işletmeye yatırım olanağı sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Varlık, ''Ancak kısa zamanda 10 milyon lirayı aşmak istiyoruz'' görüşünü bildirdi.

-''YABANCI FİRMALARIN TÜRKİYE'Yİ ÜRETİM ÜSSÜ OLARAK KULLANACAKLARINA İNANIYORUM''-

Varlık, Türkiye'nin 600 milyon liralık endüstriyel mutfak pazarına sahip olduğunun tahmin edildiğini belirterek, şu değerlendirmelere yer verdi:

''Almanya ve İtalya sektörün 2 dev oyuncusu. Onlardan sonra sektörü Türkiye zorluyor. Yurt dışında katıldığımız fuarlarda görüyoruz ki biz gerçekten dünya mutfakçılarını etkiliyoruz. Ben yabancı firmaların buraya gelip Türkiye'yi üretim üssü olarak kullanacaklarına inanıyorum.

Çünkü görüşmeler ve gelişmeler bu seviyede. Avrupa artık üretmekten çok marka güçlerini organizasyon güçlerini pazardaki yerini güçlendirmeyle ilgilenecek. Yakın Türkiye, kabiliyetli Türkiye, yaratıcı Türkiye, ekonomik Türkiye ve iletişimi kolay Türkiye, artık avantajlı. Avrupa artık otomotivde olduğu gibi endüstriyel mutfak pazarında da üretim üssü olacaktır.''