Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Emlak ve çimento şirketlerinin kâr görünümlerinin ilerleme kaydetmesi ve piyasadaki satışların gereğinden fazla olduğu yönündeki spekülasyon üzerine Çin'deki hisseler değerlendi. Şanghay Bileşik Endeksi, 9 ayın en düşük seviyelerine yakın seyrederken, yeniden yükselişe geçti.

Şanghay Securities News'in bölgesel hükümetlerin kamu konutlarıni inşa edebilmeleri için tahvil satabileciği yazmasının ardından emlak hisseleri yüzde 1.3 değerlendi. Anhui Conch Cement Co. ise 2 ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Datang International Power Generation Co., Xinhua Haber Ajansı'nın Çin'deki en büyük 5 elektrik şirketinin zarar ettiğini yazmasının ardından elektrik üreticilerindeki düşüşe öncülük  etti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 değerlenmeyle 2,626.98 puana yükseldi. CSI 300 Endeksi ise yüzde 0.4 kazançla 2,886.48 puana ulaştı.

Sert satışların ardından kısa vadede yeniden sıçramaların olduğunu söyleyen Dazhong Insurance Co.'nun fon yöneticilerinden Wu Kan, "ancak bu yalnızca teknik sıçramayla açıklanabilir. Çünkü makroekonomik şartlar değişmedi ve piyasalar likidite darlığından olumsuz etkilenecek" dedi.

Çin Merkez Bankası geçen yıldan bu yana parasal sıkılaştırma politikaları kapsamında 12 kez munzam karşılıkları, 4 kez de faiz oranlarını artırdı.