Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America'nın teknik analizine göre, yatırımcıların paralarını yeniden ekonomik büyümeye daha duyarlı sanayilere yönlendirmesi hâlinde, Standard&Poor's 500 Endeksi'ni önümüzdeki haftalarda ralli bekliyor olabilir.

ABD'deki hisselerin gösterge endeksinin 1,200-1,250 aralığındaki destek seviyesine yakın seyrettiğini belirten Bank of America'nın analistlerinden Mary Ann Bartels, bunun da endeksteki satışların gereğinden fazla olduğuna ve rallinin yakın olduğuna işaret ettiğini söyledi.

S&P 500 Endeksi dün yüzde 0.3 değerlenerek 1,274.73 puana yükseldi. Endeks 15 Haziran'da, imalat, sanayi üretimi ve inşaat sektörü güven endekslerinin beklentinin altında gelmesiyle, 1,265.42 puan seviyesinden 3 ayın en düşük düzeyini test etti.

S&P 500'ün 1,370 puanla kaydettiği zirvesinden yüzde 8 oranında düzeltmeye gittiğini söyleyen Bartels, kısa vadede yaşanan sert satışların ralliyi daha olası hâle getirdiğine dikkat çekti. Bartels, "bu modelin dönemsel ve finansal hisselere geri dönmesi durumunda, piyasalarda dip noktasını beklemeye başlayacağız" dedi.

New York Borsası 29 Nisan'da kaydetmiş olduğu bu yılın zirvesinin yüzde 6.6 seyrediyor. Endeks 2 Mayıs-16 Haziran aralığında ise yüzde 8.2 değer kaybetti. Finansal hisse senetleri endekslerinden biri bu yıl yüzde 6.3 kayıpla, S&P 500'teki 10 sektör grubu arasında en çok kaybeden oldu. Metal ve teknoloji hisseleri ise sırasıyla yüzde 4.1 ve yüzde 3.8 geriledi.

Citigroup'un verilerin beklentilerin üzerine çıkma ve altında kalma oranlarını izleyen Sürpriz Endeksi, 3 Haziran'da Ocak 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

ABD'de geçtiğimiz hafta açıklanan sanayi üretimi ve Tüketici Güveni verileri beklentinin altına kalarak
 ekonominin soğumaya başladığına ilişkin endişeleri artırdı.