Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

10 yıl vadeli Hazine tahvili, Yunanistan'ın borç krizini çözebileceğine ilişkin iyimserliğin artması sonucu hisse senetlerinin yükselmesi ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azalması ile birlikte, üçüncü günde de düşüşünü sürdürdü.

Beş yıl vadeli Hazine kağıdı, Fed'in yarınki faiz kararı öncesi, ekonominin tahvil faizlerinin 2011 yılının en düşük seviyesini görmesine neden olacak kadar zayıf olmadığı spekülasyonlarıyla birlikte değer kaybetti Fitch Rating, ABD'li kanun koyucuların borçlanma limitini 2 Ağustos'tan önce muhtemelen yükselteceklerini kaydetti.

Lloyds TSB Bank Plc'nin Londra ofisinden piyasa strateji müdürü Charles Diebel, "Bir dereceye kadar, güvenli limanlardan çıkış var ve insanlar Yunanistan'ın tenmerrüde düşmeyeceği değerlendirmesinde bulunuyor" dedi ve "Yüzde 3'ün altında bir faiz, yeni şoklar olmadığı sürece, makul değil" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli Hazine kağıdı faizi 2 baz puan yükselerek, New York saati ile 08:12'de yüzde 2.98''e yükseldi. Mayıs 20112de vadesi dolacak yüzde 3.125 faizli kağıdın fiyatı ise 5/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 1.56 dolar düşerek 101 7/32'ye geriledi.

Sydney merkezli Tyndall Investment Management Ltd.'den tahvil masası müdürü Roger Bridges, "Hazine kağıtları değer sağlamıyor" dedi ve Faizler yukarı yönde hareket edecek. Bunu yapmalılar. Ancak ne zaman, bilmiyorum" şeklinde yorumda bulundu.