Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Piyasaların merakla takip ettiği Yunanistan'daki güven oylaması, ülkenin başbakanı George Papandreou'ya rahat bir nefes aldırdı; Asya Borsaları değerlendi.

Japonya'nın en büyük eletkronik ihracatçısı Sony Corp. ve Koreli Samsung Electronics Co. yükseldi. Dünyanın en büyük maden şirketi BHP Billiton Ltd., metal fiyatlarındaki artışla birlikte yüzde 1.3 prim yaptı. Uranyum üreticileri Paladin Energy Ltd., satın alınma spekülasyonu üzerine yüzde 5.2 değer kazandı. Li & Fung Ltd. ise satışların artacağına yönelik iyimserliğin etkisiyle yüzde 6.8 artış kaydetti.

Yunanistan'da son günlerde izlenen olumlu gelişmelerin piyasaya yansıdığını  söyleyen Colonial First State Global Asset Management'ın analistlerinden Stephen Halmarick, çözümden hâlâ çok  uzakta olunduğunu, volatilite ve belirsizliğin devam ettiğini belirtti. Halmarick, yatırımcıların büyük çoğunluğunun bu sebeple ihtiyatlı davranarak beklemede kalmayı tercih ettiğini dile getirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.8 artışla 131.70 puana yükseldi ve dün Juncker'ın konuşmasının ardından kaydettiği yüzde 1.4'lük değerlenmeyi de genişletti.

Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.3 kazançla bu ayın en en hızlı artışına işaret etti. Avustralya'daki S&P/ASX 200 yüzde 0.7, Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.9 ve Hong Kong'un Hang Seng Endeksi de yüzde 0.4 değer kazandı.