Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güven oyu alan Yunanistan hükümetinin yeni mali reformları ay sonuna kadar uygulamaya koyamayacağı endişesi ile altın iki haftanın zirvesine tırmandı.

Spot altının onsu yüzde 0.3 kadar artışla 6 hazirandan beri en yüksek seviye olan 1,550.93 dolara yükseldi. Altın Singapur'da ise pek fazla değişim göstermeyerek 10.11'de 1,547.10 dolar oldu. Ağustos teslimli altın kontratının onsu da pek fazla değişim göstermeyerek 1,547.90 dolardan işlem gördü.

Yunanistan'ın 300 sandalyeli parlamentosunun, oy kullanan 298 üyesinden 155'i yeni kabineye ''evet'' derken, 143 milletvekili ise ''hayır'' oyu kullandı.

Yeni kabinenin güvenoyu almasıyla, yeni mali reformların öngördüğü kesintilerin ay sonuna kadar onaylaması gerekiyor. Aksi hâlde AB-IMF tarafından sağlanan yeni yardım paketi riske girebilir.Yunan parlamentosunun 28 Haziran'da tasarruf tedbirlerini içeren pakete ilişkin oylaması dikkatle bekleniyor.

"İnsanlar önümüzdeki iki hafta boyunca bu duruma kilitlenmiş olacak." diyen Fat Prophets analisti David Lennox altına gönderme yaparak "Politik görünüm ile toplumun göstereceği tepki arasında bir dalgalanma olacaktır." yorumunda bulundu.

Parlamentonun tasarruf önlemlerini desteklemesi durumunda, Euro Bölgesi Maliye Bakanlarının 3 Temmuz'da bir araya gelerek ve IMF-AB yardımı olan 12 milyar euroluk son diliminin yolunu açıması bekleniyor.