Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya paraları, Yunanistan'dan gelen güven oyu haberleri ve bölgede ekonomik büyümenin devam ettiğine yönelik iyimserlik sayesinde yükseldi. Güney Kore wonu öncülüğünde değerlenen Asya paralarının yükselişinde, risk iştahının artmasıyla, yatırımcıların getirisi yüksek varlıklara yönelmesi etkili oldu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Yunanistan başbakanı George Papandreou'nun parlamentoda güven oyu amasının ardından yükseldi. Papandreou'nun güven oyu almasıyla, kemer sıkma politikalarına ilişkin endişeler de geçici olarak gevşedi. Deniz aşırı ülkelerdeki yatırımcılar dün sattıklarının 225 milyon dolar üzerinde Tayvan, Endonezya ve Tayland'a ait varlık alımı yaptı.

Dünkü güven oylamasının ardından riskli varlıkların desteklendiğine dikkat çeken Credit Agricole CIB'nin üst düzey stratejistlerinden Frances Cheung, Asya'nın büyüme konusundaki performansının yüksek olmaya devam ettiğini söyledi. Cheung, "risk iştahı geri geldiğinde, Asya paraları destekleniyor" dedi.

Won, ABD doları karşısında yüzde 0.3 değerlenerek 1,075.55 seviyesine yükseldi. Tayvan doları ve Filipin pezosu yüzde 0.2'şer yükselerek ABD doları karşısında sırasıyla 28.881 ve 43.387'den işlem gördü. Tayland bahtı ise yüzde 0.1 güçlendi ve 30.47 seviyesine yükseldi.

Yunanistan'ın ilk kurtarma paketinin 5. dilim ödemelerini Temmuz'da alabilmesi için, hızlı bir şekilde kemer sıkma programlarını onaylatması gerekiyor.