Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı liderlerin Yunanistan'ın kurtarma paketi için gereken şartları yerine getirmeye yaklaştığını söylemesi üzerine Yunanistan'ın temerrüde düşeceğine ilişkin endişeler gevşedi; Tokyo Borsası bu hafta 4. kez üst üste değerlendi.

Japonya'nın 3. büyük nakliye şirketi Kisen Kaisha Ltd., kargo ücretlerinin yükselmesiyle yüzde 3.4 değer kazandı. Toshiba Corp., Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co.'nun şirketin yatırım notunu yükseltmesinin ardından yüzde 3.1 prim yaptı.

Avrupa ve Yunanistan arasında anlaşmaya yaklaşılmasının piyasalarda olumlu etki yarattığını belirten Tokyo'daki Nomura Holdings'in kıdemli stratejistlerinden Juichi Wako, "bu da krizin diğer ülkelere sıçrama riskini azaltıyor" dedi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 kazançla 9,624.09 puana yükseldi ve böylece bu haftaki kazançları yüzde 2.9'a ulaştı. Tokyo borsasının bu kazançları 25 Mart'tan bu yana en büyük haftalık değerlenmesini kaydetti.

Topic Endeksi ise yüzde 0.4 artışla 828.49 puandan işlem gördü. Endeks, 11 Mart'taki depremden bu yana yüzde 11 değer kaybetti.