Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, bugün açıklanacak olan ve yükseliş göstermesi beklenen dayanıklı tüketim malları siparişleri verisi öncesi durgun seyrediyor.

Dünyanın ikinci büyük teknoloji danışmanlık şirketi Accenture Plc, tüm yıl için kar tahminini artırmasının ardından, Almanya'daki işlemlerde yüzde 2 yükseldi. Dünyanın en büyük veri tabanı yazılım şirketi Oracle Corp., düşüş gösteren donanım satışları açıklaması sonrası, New York işlemlerinin başlarında yüzde 3.4 değer kaybetti.

Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 yükselişle, New York saati ile 07:30'da 1,277.5 puana geldi. S&P 500 Endeksi, yatırımcıların Yunanistan'ın temerrüde düşeceği spekülasyonları ile birlikte son iki günde düşüş göstermesine karşın, haftayı yüzde 0.9 yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. Dow Jones endeks kontratı ise 1 puan ya da yaklaşık yüzde 0.1 yükselerek 11,977 puana çıktı.

Hyposwiss Private Bank'in Zürih ofisinden Thomas Stucki, "Piyasalar şu anda psikolojik tartışmaların etkisi altında" dedi ve "Volatilite yüksek kalmaya devam edecek ve piyasalar her iki yöndeki haberlere,Yunanistan'ın kemer sıkma tedbirleri parlamentodan geçene kadar, aşağı ve yukarı, tepki verecek" şeklinde görüş bildirdi.