Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, beklenenden iyi çıkan dayanıklı tüketim malları verisinin olumlu etkisini, Oracle Corp.'taki düşüşler ve düşen İtalyan bankalarının Avrupa borç krizini yine ön plana çıkarmasının dengelemesiyle birlikte, durgun seyrediyor.

Dünyanın en büyük veri tabanı yazılım şirketi Oracle Corp., donanım satışlarında düşüş olduğunu açıklamasının ardından yüzde 3.5 değer kaybetti. Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi2ndeki teknoloji hisseleri grubu, yüzde 06 ile, 10 grup arasında en hızlı düşüşü gösteren grup oldu. Boru hattı şirketi Southern Union Co., Williams Cos.'un şirketi almak için nakit 4.86 milyar dolarlık bir teklifte bulunması sonucu yüzde 15 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 düşerek, New York saati ile 09:42'de 1,281.82 puana geriledi ve üçüncü gün üst üste aşağı yönde hareket etti. Endeks 17 Haziran'dan dünkü kapanışa dek yüzde 0.9 geriledi ve Nisan ayından bu yana ilk iki hafta üst üste süren düşüşe doğru yönlendi. Dow Jones Endeksi ise 24.98 puan ya da yüzde 0.2 düşüşle 12,025.02 puana geriledi.

Boston'da LPL Financial Corp.'tan Burt White, "Bu yılın kalan yarısında daha iyi bir ekonomik manzara bekliyorum" dedi ve "Bu durum hisse senetlerinde bir ralliyi destekler. Avrupa'nın durumu dikkate alındığında, bazı soruların yanıtları alındı. Avrupalılar doğru yönde ilerliyor. Halen, Avrupa'nın durumu kısa vadeli bir sorun olabilir" şeklinde görüş bildirdi.