Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Denizbank, Deniz Emeklilik ve Hayat A.Ş'de sahip olduğu yüzde 99,86 oranındaki hisselerini, American Life Hayat Sigorta A.Ş'ye (MetLife) satılmasına ilişkin Hisse Alım Satım Sözleşmesi imzalanmasına karar verildiğini duyurdu.

Denizbank A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Yönetim Kurulunun 24 Haziran 2011 tarihli toplantısında, ''gerekli tüm onayların alınmasını teminen, bankanın 24 bin 500 Lira sermayeli Deniz Emeklilik ve Hayat A.Ş'de (DenizEmeklilik) sahip olduğu yüzde 99,86 oranındaki hisselerin, American Life Hayat Sigorta A.Ş'ye (MetLife) 161 milyon 931 bin 500 avro bedel ile satılmasına ilişkin Hisse Alım Satım Sözleşmesi imzalanmasına karar verildiği'' belirtildi. Açıklamaya göe, Denizbank tarafından, Deniz Emeklilik ile hayat sigortası ve bireysel emeklilik ürünlerinin dağıtımı, pazarlanması ve satımı için 15 yıllık Hayat Sigortası ve Bireysel Emeklilik Acentelik Sözleşmesi imzalanmasına ve bu kapsamda ilgili tüm işlemlerin gerçekleştirilmesi için Genel Müdürlüğün yetkili kılınmasına da karar verildi.

Açıklamada, ''Satış Bedeli DenizEmeklilik'in 31 Aralık 2010 tarihli finansal tabloları dikkate alınarak hesaplanmış olup, nihai satış bedeli ve hisse devri neticesinde oluşabilecek nihai satış karı, hisse devir tarihindeki finansal tablolar esas alınarak gerekli fiyat farkları yansıtıldıktan sonra kesinleştirilecek ve gerekli duyuru yapılacaktır. Şirket hisselerinin devri Hazine Müsteşarlığı ve Rekabet Kurumu'ndan gerekli izinlerin alınmasını müteakip gerçekleştirilecektir. Satış işlemi sonucunda, Bankamızın şirket sermayesinde doğrudan payı kalmayacaktır'' denildi.