Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yunanistan Sağlık ve Sosyal Dayanışma Bakanı Andreas Loverdos, ekonomik krizin patlak vermesinden bu yana intihar vakalarında yüzde 40'a varan bir artış kaydedildiğini belirtti.

Loverdos, Girit milletvekili Lefteris Avgenakis'in konuyla ilgili parlamentoya sunduğu soru önergesine verdiği yazılı cevapta, ülkede intihar vakalarının 100 bin kişide 6,5 kişi civarında bulunduğunu ifade ederek, bu konunun hükümetin ve AB'nin mücadele edilmesi gereken öncelikli konuları arasında yer aldığını kaydetti.

Loverdos cevabında ayrıca, intihar vakalarının artmasına rağmen, Yunanistan'ın uluslararası alanda en az intihar vakaları yaşanan ülkeler arasında yer aldığını vurguladı.

Avgenakis, Sağlık ve Sosyal Dayanışma Bakanlığı ile Vatandaşı Koruma Bakanlığı tarafından cevaplanmak üzere sunduğu soru önergesinde, ülkede ve özellikle Girit Adası'nda ekonomik açıdan zor durumda bulunun esnaf ve iş çevrelerinin, tefecilerin ve gaspçıların baskılarına maruz kaldıklarını ifade ederek, bu durumun intiharlara neden olduğunu belirtmişti.