Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bloomberg HT'de Yayın Koordinatörü Ali Çağatay'ın sorularını yanıtlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Osmanbey'in alışveriş ve yaşam merkezi haline dönüştürülmesini değerlendirdi.

Osmanbey'in İstanbul'un 3 önemli tekstil ihracat merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Sarıgül, projenin bitmesinin beklendiği 15 eylül'de Osmanbey'in bambaşka alana dönüşeceğini belirtti. 

Sarıgül, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, "Tüm reklam tabelaları, klimalar kaldırılacak...Yaptığımız araştırmada alışverişe gelenlerin yüzde 90'ının kadınlar olduğunu gördük. Onların rahat yürüyebilmesi için özel maddelerle oluşturulan taşlar yapılacak" dedi.

"OSMANBEY SANAT VE KÜLTÜRLE BULUŞACAK"

Hafta sonlarında ise çeşitli sanat aktiviteleri düzenleneceğini belirten Başkan, Osmanbey'in sanat ve kültürün de merkezi olacağını ifade etti.

Sarıgül, down sendromlu vatandaşlar için açtığı kafeye dair ise, "Bu öneri İZEV'den geldi. Şimdi Down kafede down sendromlu çocuklar bir araya geliyor ve hayatla buluşuyorlar" dedi. Sarıgül, bunun dışında engellilerle ilgili farklı çalışmaları olduğunu da sözlerine ekledi.