Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Futbolda şike iddialarına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı.

Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, 'futbolda şike soruşturması' kapsamında İstanbul başta olmak üzere 15 şehirde operasyon başlattı. Operasyonda, Aziz  Yıldırım'la birlikte Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnur Odyakmaz, bazı futbolcular ve yöneticiler de gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, futbolda şike iddialarına ilişkin teknik takibin ardından İstanbul'da bazı evlere sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ile futbolcular Serkan Çalık, Serdar Kulbilge, Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki emniyete götürüldü.

"GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Başlatılan şike ve teşvik primi soruşturması kapsamında medyada asbaşkanımız Nevzat Şakar'ın da ismi geçmektedir. Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır'' denildi.

YÜKSEL GÜNAY: BU POLİS DEVLETİ

Sapanca Gölü'nde yapılan ''Spor Toto Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları'' için ilçeye gelen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Şikeyle ilgili bir operasyon, eş zamanlı olarak 12 kulübe yapmışlar. Şu an polis kulüpte halen arama yapıyor'' diye konuştu.

Operasyona ilişkin detaylı bilgi sahibi olmadıklarını anlatan Günay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın emniyette ifadesinin alındığını belirtti.

Günay, Yıldırım'a ''ifade için geleceksin'' denildiğini kaydederek, şunları söyledi:

''Şikeyle ilgili bir operasyon, eş zamanlı olarak 12 kulübe yapmışlar. Şu an polis kulüpte halen arama yapıyor. Bekleyeceğiz bakalım ne çıkacak. Arkadaşlarla görüştüm galiba 3 kişiyi aldılar. Muhasebe müdürü, bir arkadaşımız ve Aziz Yıldırım'ı almışlar. İlhan diye bir arkadaşımız var onu da arıyorlarmış. Çirkin bir olay bunu buradan söyleyebilirim. Bu polis devleti. Hiçbir mahsur yok bunu söylemekte. Çünkü olay çirkin. Ne şike oldu ki araştırma yapıyorlar.''

Eskişehirspor Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş da açıklamada bulunarak, ''Bülent Hoca ve futbolcularımızın bir an önce takıma katılmalarını arzu ediyoruz'' dedi.

TFF: YAKIN TAKİPTEYİZ

Türkiye Futbol Federasyonu da çok geçmeden açıklama yaptı. TFF'den yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

''Bugün sabah saat 07.00'den itibaren güvenlik güçleri tarafından ülkemiz futbolunu ilgilendiren çok kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. Bahse konu soruşturma çok yönlü bir içeriğe sahip olup, detayları federasyonumuz tarafından yakından takip edilmektedir.

Konuyla ilgili sağlıklı bilgiler oluşur oluşmaz kamuoyunu aydınlatacak gerekli açıklamalar, TFF tarafından yapılacaktır.''

SORUŞTURMA ZEKERİYA ÖZ'ÜN DÖNEMİNDE BAŞLATILDI

Şike iddialarına ilişkin soruşturmanın Aralık ayında organize bir suç örgütüne yönelik başlatıldığı ve yapılan teknik takipler sonucu kulüp yöneticilerine kadar uzandığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, soruşturmayı bir ihbar üzerine Başsavcı Vekili olan Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz'ün Aralık 2010 yılında başlattığı belirtildi. Dosyanın daha sonra savcı Mehmet Berk'e verildiği ifade edildi. Uzun süren teknik takibin ardından operasyonlara başlandığı kaydedildi. Soruşturmanın Olgun Peker yönetimindeki suç örgütüne yönelik başlatıldığı belirtildi. Ergenekon sanığı Sedat Peker'in işlerini yürüttüğü iddia edilen Olgun Peker'in tehditle maç sonuçlarını etkilediği, futbolcuları tehdit ettikleri ifade edildi. Bu örgüte yönelik teknik takip sırasında kulüplerdeki bazı isimlerin de şikeye yönelik görüşmeleri tespit edildi.

Yıldırım ile birlikte Olgun Peker de gözaltına alınanlar arasında yer alıyor.