Advertisement

Türkiye'deki futbol camiası şike operasyonuyla sarsılırken, sürecin dışında kalan Galatasaray Kulübü, mali sorunlarını çözmek için uğraşıyor. Türkiye’de yerleşik değişik bankalara 328 milyon dolar borcu olan kulüp, bu borcu yeniden yapılandıracak.

Galatasaray yönetimi, haftasonu yapılacak mali genel kurul öncesinde, yüklü borcu eritecek finansman modelini bulduğunu açıkladı. Yabancı bir finans kuruluşuyla el sıkışmaya hazırlanan kulüp, bu operasyon gerçekleşirse artık tek yere borçlu olacak. 328 milyon dolar için şu anda bankalara ödenen yüzde 12’lik faiz,, yüzde 5’e düşecek, ödeme vadesi uzayacak.

Yönetim, mali krizden çıkış için yarın üyelerden 'mevcut borç kadar borçlanma yetkisi' isteyecek.

Tüm gayrimenkülleri ipotekli, gelirler temlikli olan Galatasaray, şu anda günlük harcamalarını yönetim kurulunun katkılarıyla döndürüyor. 328 milyon dolarlık borcun 74 milyon dolarının vadesi geçmiş durumda bulunuyor.

Kulübün futbolcu, teknik adamlar ve menajerlere toplam borcu 37 milyon dolara ulaşıyor.

-GALATASARAY'DA OLAĞANÜSTÜ MALİ GENEL KURUL YARIN YAPILACAK

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü mali genel kurul toplantısı yarın yapılacak.

İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak mali kongre, çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek.

Kulübün her türlü kredi, borç ve teminatlarının yeniden yapılandırılması konusunun yer aldığı kongre gündeminde, 2011 yılı hesap dönemi bütçe revizyonunun müzakeresi de bulunuyor.