Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yaklaşık bir haftadır emniyet, adliye ve hastane üçgeni arasında gidip gelen Aziz Yıldırım ile ilgili mahkeme kararını verdi. Türkiye'yi sarsan ve gündemin ilk sırasına yerleşen futbolda şike soruşturmasında, Fenerbahçe Kulubü’nün başındaki isim Aziz Yıldırım tutuklandı.

3 Temmuz Pazar günü gözaltına altına alınan Aziz Yıldırım’ın savcılık sorgusu tamamlanarak, "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "şike" suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ancak Aziz Yıldırım şeker hastalığı nedeniyle iki kez mahkemeden hastaneye kaldırılmıştı.

Gerekli tedavilerin ardından yeniden İstanbul nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne götürülen Aziz Yıldırım ile ilgili Fenerbahçe taraftarlarını üzen bir karar çıktı. Mahkemenin tutuklanması yönünde karar verdiği Aziz Yıldırım, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

TARAFTARLAR TEPKİLİ

Tutuklama kararına tepki gösteren Fenerbahçe taraftarları, Beşiktaş adliyesinde basın mensuplarına saldırdı. Taraftarlar, polis ve basın mensuplarının bulunduğu yöne taş ve bira şişesi attı.

Fenerbahçeli taraftarların Bağdat Caddesi'nde coşkulu başlayan yöneticilere destek yürüyüşü, de Boğaziçi Köprüsü yolunda olaylı bitti. Stadın yakınında köprüye yönelen taraftarları çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla durdurdu.

Fenerbahçe taraftarları Aziz Yıldırım'ın konulduğu Metris Cezaevi önünde toplanarak takımlarının lehine slogan atarak, cezaevi önüne gelmeye çalıştı.

Polis ekipleri müdahale edince grup, taş ve sopalarla karşılık verdi.