Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş, yaklaşık 54,1 milyon dolarlık yeni ihracat bağlantısının kesinleştiğini duyurdu.

Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş'den, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamada, ''Şirketimiz, muhtelif tiplerde 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar ile bu araçların yedek parça ve eğitimi ile özel ekipmanlarını kapsayan yaklaşık 54,1 Milyon dolar bedelli yeni bir ihracat bağlantısı kesinleştirmiştir'' ifadesine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu sipariş ile ilgili teslimatların 2011 yılının son çeyreğinde başlamasının ve 2012 yılı içerisinde tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 2011 yılının ilk 6 ayında yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplamda 150 milyon liralık sipariş aldıklarını belirterek, ''Türkiye'de lider kara araçları üreticisi ve yurt dışında 30'a yakın ülkeye ihracat yapan bir firma olarak amacımız, kendi tasarladığımız askeri araçlar ile Türk tasarımı ve mühendisliğini tüm dünyada temsil etmek'' dedi.

Görgüç, yazılı açıklamasında, bugün kesinleşen 54,1 milyon dolarlık yeni ihracat anlaşmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Otokar'ın, anlaşma kapsamında muhtelif tiplerde 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı araçlar ile bu araçların yedek parça, eğitim ve özel ekipmanlarını 2011 yılı son çeyreğinde başlayarak 2012 yılı içerisinde partiler halinde teslim edeceğini hatırlatan Görgüç, Otokar'ın, uluslararası arenada söz sahibi olmaya devam edeceğini kaydetti.

Otokar'ın başarılı ihracat performansı devam ettiği için çok mutlu olduklarını belirten Görgüç, tasarımı ve üretimi tamamen Otokar'a ait olan taktik tekerlekli zırhlı araçların aldığı bu büyük siparişin, Türk savunma sanayinin konumunu daha da güçlendireceğine inandıklarını belirtti.

Otokar'ın 2011 yılının ilk 6 ayında yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplamda 150 milyon liralık sipariş aldığını ifade eden Görgüç, şunları kaydetti:

''Üst üste aldığımız siparişler ile çok yoğun geçirdiğimiz bir ilk yarının ardından 2011 yılının ikinci yarısına da hızlı bir giriş yaptık. Türkiye'de lider kara araçları üreticisi ve yurt dışında 30'a yakın ülkeye ihracat yapan bir firma olarak amacımız, kendi tasarladığımız askeri araçlar ile Türk tasarımı ve mühendisliğini tüm dünyada temsil etmek.''



-OTOKAR HAKKINDA-



Türkiye'nin öncü otomotiv şirketlerinden Otokar, kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunuyor. Koç Topluluğu bünyesinde yer alan Otokar, ticari araçlarda minibüs ve otobüs, treyler ve semi treyler; savunma sanayi için çeşitli tiplerde 4x4 arazi tipi araçlar üretiyor. Otokar, ilk Türk ana muharebe tankı olan ALTAY Projesi'nde de ana yüklenici olarak görev alıyor.