Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Borsaları, Kongre üyelerinin borçlanma limiti konusunda uzlaşamayacağına dair endişelerle erken saatlerdeki kazançlarının bir kısmını iade etti.

Dünyanın en büyük inşaat ekipmanları üreticisi Caterpillar yüzde 1.6'lık artışla Dow Jones'un en çok yükselen hisse senedi oldu. Google, Amazon.com ve Netflix ise JPMorgan Chase'in 'hisselerini alın' tavsiyesiyle en az yüzde 0.8 yükseliş kaydetti.

S&P 500 Endeksi, erken saatlerde New York'ta yüzde 1.4 ralli yaparken sonrasında yüzde 0.3 oranında yükselerek 1,317.72 puandan kapandı. Dow Jones Sanayi Endeksi ise 44.73 puan veya yüzde 0.4'lük yükselişle günü 12,491.61 puandan tamamladı.

Hisse senetleri akşam saatlerinde Fed Başkanı Ben Bernanke'nin bugün kongredeki açıklamalarının ardından yükselişe geçmişti. Bernanke, gerektiği takdirde bankanın daha fazla devlet tahvili alımı da dahil olmak üzere ek tedbirlere başvurmaya hazır olduğunu söyledi.

ABD'deki borç kriziyle ilgili olarak da Bernanke, ABD'nin borçlanma limitinin yükseltilmemesi ve borçlarını ödeyemez duruma gelmesi halinde, bunun büyük bir kriz yaratabileceğine, küresel ekonomik toparlanmaya oldukça zararlı etkiler verebileceğine ve ABD'nin kredi notlarının düşmesine neden olabileceğine dikkati çekti.