Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Kuveyt Türk, evlendirme dairelerine yerleştireceği kiosk'larla düğüne gelmeden takı alma fırsatı bulamayan vatandaşların gram altın çekmesine imkan sağlayacak.

Kuveyt Türk Katılım Bankası Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) ile yaptıkları işbirliği kapsamında vatandaşın, elindeki altını şubelerinde bozdurup hesap açabildiğini, bu yıl beklentilerinin üstünde altının şubelerine geldiğini, altın hesaplarında 2011 yılı sonu için yüzde 50 olan artış hedefine ilk 6 ayın sonunda ulaştıklarını kaydetti.

Yılmaz, anlaşmalı eksperlerin Kuveyt Türk şubelerinde fiziki altın topladığını, Mart ayında başladıkları uygulama kapsamında şimdiye kadar 210 kilo hurda altını ekonomiye kazandırdıklarını, müşterileri arasında altın dişlerini bozduranlar da olduğunu belirterek, şu ana kadar 13 ildeki 23 şubede altın topladıklarını, hurda altın dönüşümünün özellikle kamu çalışanları ve yeni evli çiftlerden büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Altın tasarrufunun yoğun olduğu illere gittiklerini belirten Yılmaz, ''Türkiye'de bazı iller daha geleneksel. Mesela bazı illerde insanlar için altın takmak bir prestij, bir statü konusu. Ancak Batı'ya doğru geldikçe insanlar altını daha çok takı olarak değil, yatırım amaçlı kullanıyor. Altın tasarrufunun olduğu illere gidiyoruz'' dedi.

Altına güçlü bir yöneliş olduğuna işaret eden Yılmaz, ''Bu yıl hesaplarımızda 10 ton altın olmasını beklerken şu anda bu miktar 11,2 tona ulaştı. Vatandaşta altın tasarrufu bilinci artmaya başladı. Altın fiyatlarının artmasına karşın da Türkiye'de çok bozduran yok'' şeklinde konuştu.

Şu anda İstanbul'daki Kuveyt Türk ATM'lerinin gram altın verebildiğini, buna diğer illerdeki ATM'leri de ekleyeceklerini ifade eden Yılmaz, ATM'den gram altın satışının beklentilerine paralel gittiğini, önümüzdeki dönemde bunun daha da yaygınlık kazanacağını ve rakiplerinin de kendilerini izleyeceğini düşündüklerini kaydetti.

Yılmaz, şu anda ATM'lerden sadece 1 gram altın sattıklarını, buna 1,5 gram altını ekleyeceklerini de bildirdi.



-ALTIN VEREN MAKİNE-

İrfan Yılmaz, Kuveyt Türk'ün ''altın köşe'' projesi ile ilgili bilgi verirken, belediyeler bünyesindeki evlendirme dairelerine yerleştirecekleri altın veren makineler ile düğüne gittiğinde takacak altını olmayan insanların altın almasını sağlayacaklarını, söz konusu kiosk'larda para ya da kredi kartı ile İAR'ın 1, 2,5 ve 5 gramlık külçe altınlarının satışının yapılacağını duyurdu.

Yılın ikinci yarısında bazı evlendirme dairelerinde başlayacak uygulamanın dünyada örnekleri de bulunduğunu ifade eden Yılmaz, Ümraniye Belediyesi ile sözleşme imzaladıklarını, diğer belediyeler ile görüşmelerinin sürdüğünü, bunu Türkiye'deki diğer belediyelere de yaygınlaştırmayı düşündüklerini, talep olması halinde metro gibi güvenliği olan yerlere de bu kiosk'ları yerleştirebileceklerini söyledi.

Yılmaz, Kuveyt Türk olarak altında çok yönlü bir ürün paketi oluşturduklarını da kaydetti.