Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Aydeniz İnşaat'ın Maldivler'de 50 yıllığına kiraladığı adada kurduğu 112 adet lüks villa ve suitten oluşan Ayada Maldives Resort Otel, 1 Ekim 2011 tarihinde hizmete açılacak.

Maldivler'deki ilk Türk yatırımı olan Ayada Maldives'te villaların 50'si okyanus üzerinde, 62'si de deniz kıyısında konumlandırıldı.

Ayada Maldives Turizm Koordinatörü Ömer Ülke, yatırıma ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Maldivlerin turizmde bir marka olması nedeniyle burayı seçtiklerini, bunun Aydeniz İnşaatın ilk turizm yatırım olduğunu belirtti.

Ekvatora 30 kilometre uzaklıkta bulunan, 150 bin metrekare büyüklüğe sahip olan adaya balayı çiftleri ve çocuklu aileleri beklediklerini, A ve A plus müşteri gurubunu hedeflediklerini ifade eden Ülke, otel hizmetlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

''Misafirlerimizi Male Uluslararası Havaalanı'na vardığı zaman havalimanı temsilcilerimiz tarafından sıcak bir şekilde karşılanacak ve sadece onlara özel CIP'de dinlenebilecekler. Konuklar iç hatlar yoluyla Kaadedhdhoo Havaalanı'na transfer edilecek ve burada da bir sürat teknesi onları Ayada Maldives'e götürmek üzere bekliyor olacak.

Ayada Maldives'te bir gece konaklamanın beledi 1.300 dolardan başlıyor. En lüks oda başlangıç fiyatımız da 10 bin dolar. Her villanın kendine özel yüzme havuzu var. Özel süit villalarımız için 24 saat kahya hizmetimiz olacak. Balık şeklinde olan adamızın tam ortasında 3.500 metrekare alan üzerinde kurulan Spa merkezimiz yer alacak. Burada Türk hamamı da bulunacak. Adada 7 restoran, Türk mücevher ve halılarının da satılacağı alışveriş merkezi, 24 saat doktor ve hemşire hizmeti ile Türk kahvesi, çay ve nargilenin servis edileceği Türk Kafesi de yer alacak.''

Tesisin şu anda yüzde 99'unun tamamlandığını söyleyen Ülke, ''Ayada Maldives projesi Avrupa'nın lider Turizm Geliştirme Şirketi 2010 ve Asya'nın önde gelen Turizm Geliştirme Şirketi 2010 dünya seyahat ödüllerinin sahibi oldu. Otel küresel zarafet ve lüksün sembolü olarak kabul edilen Amerikan Akademisi Konukseverlik Bilimi Beş Yıldızlı Elmas Ödülü'ne layık görüldü'' dedi.



-''YÜKSEK SEZONDA 350 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK''-



Soruları da yanıtlayan Ülke, tesisin toplam yatırım maliyetinin 110 milyon dolar civarında olduğunu belirtti.

Dünyadaki uluslararası lüks otel zincirlerinin burada yer aldıklarına işaret eden Ülke, uluslararası zincirlerin 10-12 tanesinden de kendilerine yönetim sözleşmesi teklifi geldiğini, ancak oteli kendilerinin işletmesinin daha uygun olacağına karar verdiklerini kaydetti.

Ülke, ''Yüksek sezonda 350 kişi istihdam edeceğiz. Çalışanların yüzde 50'si Maldivli olacak'' dedi.

Maldivler'e en fazla İngiliz turist giderken, son iki senede Çinli turistlerin ön plana geçtiğine işaret eden Ülke, ''Ana marketimiz Avrupa, çünkü harcamaları daha yüksek'' dedi.

Ömer Ülke, başka bir soruya karşılık ise İngiltere'den Maldivler'e yılda 100 bin turist giderken Türkiye'den sadece 2 bin turist gittiğini söyledi.



-''ŞU ANA KADAR 500-600 GECELEME ALDIK''-



Tesisin 1 Ekim'de açılacağını, şu ana kadar 500-600 geceleme aldıklarını belirten Ülke, dünyanın her yerinden rezervasyonları bulunduğunu, tatil dönemlerine denk geldiği için Asya'nın ağırlıkta olduğunu kaydetti.

Ömer Ülke, Maldivler'de geceliği 100 dolardan başlayıp 3 bin dolara kadar çıkan oteller bulunduğunu, yılbaşında gecelik oda fiyatlarının 20 bin dolara kadar çıkabildiğine dikkati çekti.

Toplam 1190 adanın bulunduğu Maldivler'de 100 otel yer aldığı bilgisini veren Ülke, Maldivler'in yılda 700 bin turist ağırladığını, otellerin yüzde 60-70 doluluk oranları bulunduğunu belirtti.

Maldivler'de turizm yatırımı yapmanın beklentilerinden daha zor çıktığını, birçok ürün Maldivlerde bulunmadığı için ithal etmek zorunda kaldıklarını anlatan Ülke, ''Turizmde ikinci bir yatırımı da düşünüyoruz. Maldivler olabilir de olmayabilir de. Yatırımımızı 6-7 senede geri döndürmeyi hedefliyoruz. İlk sene doluluk hedefimiz yüzde 40 civarında'' dedi.