Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları, Fed'in bugünkü toplantısı öncesi, dalgalı bir seyirden sonra yönünü yukarı çevirdi. Bu hareket, New York Borsası açıldığında, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin 2008'den bu yana en büyük çaplı düşüşünü gösterdikten sonra, yukarı yönde hareket edebileceğini işaret ediyor.

Alcoa Inc., New York işlemlerinin başlarında yüzde 2.8 yükselirken, Home Depot Inc. yüzde 2.2'lik bir ralli gerçekleştirdi. American Express Co., Avrupa'daki işlemlerde değer kaybetti.

Eylül vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 1.8 yükselerek, New York saati ile 07:20'de 1,131 puana çıktı. Kontrat güniçinde yüzde 3.2'lik düşüş ve yüzde 3.3'lük bir çıkış gösterdi. Dow Jones endeks kontratı ise 163 puan yükselişle 10,889 puana ulaştı.

ABD hisse senetleri dün, S&P'nin not indiriminin ekonomideki yavaşlamayı daha da kötüleştirebileceği endişeleri ile hızlı düşüşler gösterdi. S&P 500 Endeksi'ndeki hisselerin tümü en az 1996'dan bu yana düşüş gösterirken,endeksteki 10 temel grubun tümü yüzde 5.3'ün üzerinde düştü.

UBS AG'nin New York ofisinden ABD piyasaları stratejisti Jonathan Golub, "Şimdilerde güven sorunu var" dedi ve "Burada likidite sorunu yok. Bu bir güven oyunu ve bir kez bunun ötesine geçtiğimizde ve tekrar ekonomiye baktığımızda, piyasa yukarı yönde hareket edecek" yorumunda bulundu.

ABD merkez bankası Fed bugün toplanacak ve toplantı sonrası, TSİ 21:15'te bir çıklama yapılması bekleniyor.