Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası'nın faizleri 2013'e kadar sabit bırakacağı açıklaması, küresel ekonomik büyümenin yavaşladığına ilişkin endişeleri gevşetmedi. Güvenli varlıkların talebi artarken, dolar önemli paralar karşısında değerlendi.

Dolar Endeksi, 12 Ağustos'ta New York Fed Başkanı William Dudley'nin bölgesel ekonomiye yönelik açıklamalarda bulunacağı konuşması öncesinde düşüşüne ara verdi. Yen, geçtiğimiz hafta Japonya Hükümeti'ni müdahale etmek zorunda bırakan seviyelerin yakınında seyretti. Güney Kore wonu, ülkedeki işsizlik oranının Kasım'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemesi üzerine sıçrama yaptı.

Fed'in faizlerin düşük tutulacağı yönündeki açıklamasının, bankanın elindeki en zayıf seçenek olduğunu belirten Citigroup Inc'in stratejistlerinden Todd Elmer, yatırımcıların riskli varlıklardan  uzaklaştığını, bunun da doları bir miktar desteklediğini söyledi.

Euro karşısında 1.4376'dan 1.4356 seviyesine yükselen dolar, yen karşısında ise değer kaybetti. Yen, dolar karşısında 76.96'dan 76.81'e yükselirken, euro karşısında da yüzde 0.4 değerlenerek 110.22'den işlem gördü.

ABD'nin en çok ticaret yaptığı 6 ülkenin para birimleri karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi de yüzde 0.1 değerlenerek 73.993 puan seviyesine çıktı.