Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank AG'nin karı, Yunanistan tahvillerinden gelen zararın yazılmasıyla yüzde 93 düştü.

Bankanın net karı yılın ikinci çeyreğinde  24 milyon euroya (34.4 milyon dolar) düştü. Frankfurt merkezli banka geçen yılın aynı döneminde 352 milyon euro kar açıklamıştı. Bloomberg'in anketine katılan 11 analistin tahminlerine göre, bankanın 34.4 milyon euro kar açıklaması bekleniyordu. Ancak bankanın hisse senetleri, "çekirdek banka"daki faaliyet karının ikiye katlanmasının etkisi ile değer kazandı.

Commerzbank, Yunanistan'ın kurtarlmasına yönelik paket dahilinde, Yunanistan tahvillerinden kaynaklanan zararlar için 760 milyon euro ayırdı. Faaliyet karındaki artış ise, Banka CFO'su Eric Strutz , Mart'ta kontratının bitmesi ile birlikte görevden ayrılacağı haberini dengeledi.

Bankanın hisseleri için "al" tavsiyesinde bulunan Frankfurt merkezli Kepler Capital Markets'in analisti Dirk Becker, "Yunanistan zararları dikkate alınmazsa, bankanın karı çok pozitif" dedi ve "CFO'nun beklenmedik bir şekilde görevden ayrılması asla iyi bir haber değil, ancak en azından gelecek yıla kadar görevinde kalacak ve işten atılmamış ve kişisel nedenlerden ayrılıyor görünüyor" yorumunda bulundu.