Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ülkenin bütçe açığını azaltma hedeflerine bağlı kalacağı sözü verdi.

Fransa Maliye Bakanı Francois Baroin yaptığı açıklamada, özellikle Avrupa'da olmak üzere bazı ülkeleri etkileyen borç sorunlarına bağlı olarak küresel piyasalardaki sıkıntının sürmesi nedeniyle Sarkozy'nin, Fransa'nın bütçe açığını azaltma hedeflerine bağlı kalacağı sözü verdiğini söyledi.

Hükümetin, bütçe açığını azaltma hedeflerine ulaşmak için 24 Ağustos'ta yeni kararlar açıklayacağını belirten Baroin, ''Sarkozy, Fransa'nın bütçe açığının azaltılmasına bağlı kalması kararlılığında ısrarcı. Bu amaca ulaşmak için gerekli her türlü önlemi alacağız'' dedi.

Baroin açıklamayı, tatilini yarıda keserek Paris'e dönen Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin, piyasalarda görülen dalgalanmaları değerlendirmek üzere ekonomi kurmaylarıyla düzenlediği acil toplantıdan sonra yaptı.

Toplantıya Başbakan François Fillon, Maliye Bakanı Francois Baroin, Bütçe Bakanı Valerie Pecresse, Avrupa İşleri Bakanı Jean Leonetti, Dışişleri Bakanı Alain Juppe ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Christian Noyer'in katılmasının beklendiği kaydedilmişti.

Fransa bu yıl bütçe açığını GSYH'nin yüzde 5,7'sine, gelecek yıl 4,6'sına ve 2013 yılında da yüzde 3'üne çekmeyi hedefliyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un geçen hafta cuma günü ABD'nin ''AAA'' olan kredi notunu ''AA ''ya çekmesinden sonra Fransa'nın da ''AAA'' olan kredi notunun tehlikede olduğu yorumları yapılıyor.