Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'nın Avrupa Birliği'nin (AB) dağılmasını önlemek için Avrupa'daki lider rolünü üstlenmesi gerektiğini söyleyen Almanya Özel Bankalar Federasyonu Başkanı Andreas Schmitz, Alman Bild gazetesine açıklamada bulundu.

Schmitz Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, AB'nin en güçlü üyesi olarak Almanya'nın lider rolünü üstlenmemesi ve yol göstermemesi halinde para birliğinin başarısızlığa uğrayacağı uyarısında bulundu.

Almanya'daki 210 özel bankayı temsil eden Federasyonun Başkanı Schmitz, özellikle Fransa ve Almanya olmak üzere Avrupalı yetkilileri kriz karşısında ''bekle ve gör'' politikası uygulamakla suçlayarak, Borsalarda yaşanan düşüşlere karşı politikacıların açık açık hiç bir şey yapmadığını öne sürdü.

Schmitz, ''Problem, Avrupa'da liderlik eksikliği... Berlin, Paris ve diğer hükümetler, karar almak için yeterince cesaret gösteremiyor'' dedi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Jean-Claude Trichet dün yaptığı açıklamada, mevcut finansal ve ekonomik krizin ikinci dünya savaşından bu yana görülen en şiddetli kriz olduğu değerlendirmesinde bulunmuştu.