Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Rum yönetiminin, denizaltı kaynaklarının tespitine yönelik Ekim ayında başlayacak çalışmalarına Türkiye'nin tepkisini ''kabadayılık'' olarak niteleyen Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli'ye sert tepki göstererek, böyle bir nitelemenin ''en basit ifadeyle haddini bilmemek'' olduğunu ifade etti.

KKTC Dışişleri Bakanı Özgürgün, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı Markulli'nin, görevine başlar başlamaz anavatan Türkiye'ye ''kabadayı ve küstah'' yakıştırmalarında bulunarak, bildik üslubunu bir kez daha sergilediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Anavatan Türkiye'nin, Kıbrıs Türk ve Türk tarafının uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru hak ve çıkarlarını korumak amacıyla gerekli açıklamaları yapması ve girişimlerde bulunmasını kabadayılık olarak nitelemek, en basit ifadeyle haddini bilmemektir. Rum tarafının, bu tarz söylemlerle yaratmaya çalıştığı oldu bittileri gözden uzak tutmaya çalıştığı aşikardır.

Esasen bölgemizde kabadayı edasıyla hareket eden, yıllardır şımartılarak en sonunda tek taraflı ve gayrı yasal bir şekilde AB üyesi yapılan Rum tarafıdır. Asıl küstahlık ise Rum tarafının bu haksız konumunu uluslararası hukuku hiçe sayan tutumuna diğer AB üyelerini de ortak etme girişimleridir.

Bu ruh hali içerisinde bölgemizde oldu bittiler yaratmak suretiyle, Türkiye ve KKTC'nin haklarını gasp etmeye çalışan Rum tarafına gerekli karşılık bundan önce olduğu gibi bundan sonra da verilecektir.''