Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

KBC Bank ile İrlanda Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsünün yaptığı araştırma, dünya ekonomisine ilişkin olumsuz haberlerin tüketicilerin gelecekten daha fazla endişe duymasına yol açtığını ortaya koydu.

Temmuz ayına ilişkin tüketici eğilim anketine göre, Avro Bölgesi'ndeki krizi ve ABD'nin son ekonomik durumunu tam olarak anlamlandıramasalar da olumsuz haberlerden etkilenen İrlandalılar, lüks tüketimden kaçınarak indirimli mallara daha çok yöneldi.

Öte yandan, Ulusal Ekonomik ve Sosyal Konseyinin hazırladığı rapor da işsizliğin İrlanda'da bir süre daha ciddi bir sorun olmayı sürdüreceğini gösterdi.

Hükümete acil çözüm çağrısında bulunulan raporda, 2013 yılına kadar istihdam düzeyinde net bir ilerleme olmayacağı belirtilirken, özellikle ülkede uzun süredir işsiz olanların sayısındaki artışa dikkati çekildi.

İrlanda Merkez İstatistik Ofisi, Temmuz 2011 itibariyle ülkedeki işsizlik oranının yüzde 14,3'e yükseldiğini açıklamıştı. İrlanda'da 2010 yılında ortalama işsizlik oranıysa yüzde 13,6 idi.