Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

BoE çeyrek dönem enflasyon raporunda, küresel ekonomideki kötüleşmeyi gerekçe göstererek, 2011 yılı için ekonominin büyüme oranı tahminini yüzde 1,8'den yüzde 1,4'e indirdi.

Ekonominin büyümesinin karşısındaki en önemli risklerin dışarıdan kaynaklandığı, küresel büyümenin zayıfladığı ve bu yavaşlamanın devam etmesinin mümkün olduğuna işaret edilen raporda, hane halkı gelirlerindeki sıkışıklığın muhtemelen iç talep üzerindeki baskıyı sürdüreceği uyarısında bulunuldu.

Raporu açıklayan BoE Başkanı Mervyn King, Avrupa'nın borç krizi ve ABD ekonomisinde daralma endişelerinin küresel ekonomi için sıkıntı verici olduğunu, ekonomik büyüme için en büyük risklerin Euro Bölgesi'nden kaynaklandığını söyledi.

İngiltere ekonomisinin Mayıs ayından bu yana zayıflamaya başladığını belirten King, ''Euro Bölgesi'nden kaynaklanan risklerin İngiltere ekonomisi üzerinde önemli etkisi var. Küresel ekonomideki dengesizlikler halen uygun biçimde ele alınmadı ve borç yükü halen orada duruyor. Biz bu sorunun üstesinden gelmeden önce bu sorun birkaç yıl sürecek'' dedi.

King, enflasyonun bu yıl yüzde 5'e çıkma yolunda olduğunu ancak gelecek yıl enflasyonun düşmesini beklediklerini belirtti.