Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de yapılan son kamuoyu yoklamalarında, halkın ülke ekonomisiyle ilgili endişelerinin arttığı ve ekonominin düzelmesi ümidinin az olduğu ortaya kondu.

Reuters/Ipsos'un yaptığı ve halkın büyük çoğunluğunun "ülkenin yanlış yolda olduğunu" düşündüğü ve yaklaşık yarısının "ekonomide henüz en kötüsünün olmadığı" kanısını dile getirdiği yoklamanın ardından Washington Post'un bir kamuoyu yoklamasında da Amerikalıların yaklaşık yüzde 75'inin Washington'ın ekonomiyi düzeltebileceğine güveninin az olduğu ya da hiç güvenmediği sonucu ortaya çıktı.

Washington Post'un araştırmasına göre Amerikalıların yaklaşık yüzde 80'i siyasi sistemin gittiği yoldan memnun olmadığını, 10 kişiden 7'si Washington'ın "yanlış işlere" odaklandığını söyledi.

Reuters/Ipsos'un kamuoyu yoklamasında da halkın yüzde 73'ünün, "ülkenin yanlış yolda olduğunu", yüzde 47'sinin "ekonomide henüz en kötüsünün olmadığını" düşündüğü ortaya konmuştu.

Halkın sadece yüzde 21'inin ülkenin doğru yolda olduğunu düşündüğü ortaya çıkan yoklamada, Başkan Barack Obama'nın icraatlarını onayların oranının da bir ay önceki yüzde 49'luk düzeyden yüzde 45'e gerilediği görülmüştü.