Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların ABD Tüketici Güveni ve perakende satışlar verilerini beklemesi ile birlikte düştü. Gösterge endeks Stxx Europe 600 dün son iki yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından bugün yükseldi. Asya hisseleri fazla bir değişiklik göstermezken, ABD endeks vadelileri aşağı yönde hareket etti.

Dünyanın en büyük derin deniz petrol arayıcısı Fugro NV, yılın ilk yarısında karının analistlerin tahminlerinin altında kalması sonrası yüzde 7.5 düştü. Almanya'nın en büyük çelik üreticisi ThyssenKrupp AG ve Norveç'in en büyük petrol kulesi üreticisi Aker Solutions ASA, çeyrek dönem karlarının beklenenden kötü çıkmasının ardından sırasıyla yüzde 2.2 ve yüzde 10 değer kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.7 düşerek, Londra saati ile 08:04'te 229.08 puana indi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 düşerekn, Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratı yüzde 1.4 geriledi.

IG Markets'in Melbourne ofisinden piyasa analisti Cameron Peacock, "Traderlar halen tedirgin" dedi ve "Herhangi bir olumusz haberde insanlar bir kez daha piyasadan çıkmaya yönelebilir. Açık bir şekilde, ABD tüketici güveni ya da perakende satışlar verisinin kötü çıkması diğer bir satış dalgasını tetikleyebilir" yorumunda bulundu.

ABD'de TSİ 16:55'te Thomson Reuters/Michigan Üniversitesi tüketici güveni endeksi açıklanacak. Bloomberg'in araştırmasına katılan 69 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin Ağustos ayı için 62 seviyesine düşmesi bekleniyor. Bu, Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor.

Öte yandan, TSİ 15:30'da ABD'de Temmuz ayı için perakende satışlar verisi de açıklanacak. Bloomberg'in raştırmasına göre, bu verinin, son dört aydaki en büyük rakam olan yüzde 0.5 ile artması bekleniyor