Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, ABD Merkez Bankası'nın, hisse senedi piyasalarında her sert düşüş yaşandığında parasal genişlemeye gitmemesi gerektiğini savundu.

Fisher, Fed'in hisse senedi piyasalarındaki yatırımcı ve traderları korumak için asimetrik politikalar yürütmemesi gerektiğini savundu ve ekledi: "FOMC'daki meslektaşlarımın da benimle aynı görüşte olduğunu düşünüyorum."

Dallas Fed Başkanı, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) geçtiğimiz hafta açıkladığı faizleri 2013'ün ortalarına kadar rekor düşük seviyede tutulması kararına da karşı çıkmıştı. Fisher'in açıklamaları, başkanın muhalif tutumunun gerekçesini detaylandırmış oldu.

FOMC'un adımlarının yanlış yorumlanabileceğini belirten Fisher, insanlar Fed'in finansal piyasalardaki gelişmelere odaklı olduğunu ve buna göre kolaylıkla kararlar alabildiği algısına kapılabileceğine dikkat çekti.

9 Ağustos'taki FOMC toplantısında karara Fisher ile birlikte karşı çıkmış olan Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser da dün benzer tepkilerle öne çıkmış, faizlerin sabit tutulmasından önce ekonominin dikkatle izlenmesi gerektiğini söylemişti.