Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin ekonomiyi desteklemek için ne yapacağına odaklanmaları ile birlikte, Asya hisse senetleri yükselirken, Hazine tahvilleri üç günlük kayıplarını tersine çevirdi. Nasdaq 100 vadeli kontratı, Apple Inc.'nin CEO'su Steve Jobs'un istifası sonrası düştü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 13:44'te yüzde 1.1 yukarıda seyrediyordu. Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 düşerken, Nasdaq kontratı yüzde 0.9 geriledi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi üç baz puan geriledi. Dolar 16 önemli para biriminin 12'si karşısında değer kazandı. Altın yüzde 1 düştü ve dünle birlikte kaybını yüzde 7.3'e genişletti.

Dün ABD'de açıklanan dayanıklı tüketim malları siparişleri verisi beklenenden iyi çıktı. Ancak yarın açıklanacak olan büyüme verisinin, önceki açıklamanın altında çıkması bekleniyor. Yatırımcılar, Fed'in ekonomiyi desteklemek için yeni bir teşvik programı uygulayıp uygulamayacağını görmek için, Bernanke'nin yarın Jackson Hole'da yapacağı konuşmayı bekliyor. Apple yüzde 5.1 değer kaybederken, rakipleri Samsung Electronics Co. ve HTC Corp. değer kazandı.

Melbourne'de Pengana Capital Ltd.'den Tim Schroeders, "ABD'den gelen son veriler, durumun vahim olmadığını gösteriyor" dedi ve "Jackson Hole'da QE3'ün açıklanmasını beklemiyorum. Ancak bu daha sonra olabilir. Fed'in, uzun süreli düşük faiz zeminine karşı, bir dereceye kadar politika esnekliği elde etmesi önemli" yorumunda bulundu.