Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin yarın Jackson Hole, Wyoming'deki merkez bankaları toplantısında yeni teşvik programlarına ilişkin spekülasyonların etkisiyle dolar, en çok işlem gören paraların çoğunluğu karşısında değer kazandı.

Euro, yarın açıklanacak olan ve Almanya'da Tüketici Güveninin 1 yılın en düşük seviyeye düştüğünü göstermesi beklenen verilerin öncesinde geriledi. Yen ise dün Japonya Hükümeti tarafından dün açıklanan 100 milyar dolarlık destek paketinin ardından değer kazandı.

Bernanke'nin henüz 3.tahvil programına yönelik bir açıklama yapmasını beklemediğini söyleyen Bank of New Zealand Ltd.'ın Döviz stratejistlerinden Mike Burrowes, piyasalarda risk duyarlılığıyla, QE3 değerlendirmeleri arasında bir çekişmenin görüldüğünü belirtti.

Dün euro karşısında yüzde 0.2 değerlenen dolar, bugün ufak bir düşüş kaydederek 1.4414'ten 1.4410 seviyesine geriledi. Dolar, yen karşısında 76.98'den 76.97'ye düştü. Euro da yen karşısında değer kaybederek 110.92'den işlem gördü.

Bernanke'nin Kansas City Fed'in yıllık ekonomik konferansındaki konuşmasının öncesindeki ABD doları, euro karşısında 1.4347-1.45 bandında hareket etti.