Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Eylül vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı, Fed'in ekonomik büyümeyi desteklemek için harekete geçeceği beklentisi ile yükseliyor. Nasdaq-100 endeks kontratı ise, Apple Inc.'nin CEO'su Steve Jobs'un istifasının ardından geriliyor.

Exxon Mobil Corp., petrol fiyatlarının dört günde üç gün değer kazanmasının ardından, Avrupa'daki işlemlerde yüzde 0.6 yükseldi. Apple New York'ta yüzde 4 düştü.

Eylül vadeli S&P 500 endeks kontratı yüzde 0.2 yükselerek, Londra saati ile 11:41'de 1,174.4 puana çıktı. Kontrat gün içinde yüzde 0.4'e kadar yükseldi ve yüzde 0.6'ya kadar da düştü.

ABD hisse senetleri bu hafta yüzde 4.8 yükseldi ve son bir ayda ilk kez haftalık bazda yükseliş gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Traderlar, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin yarın Jacksone Hole'da yapacağı konuşmayı bekliyorlar. Bernanke, geçen yılki Jackson Hole toplantısında, QE2 olarak da adlandırılan ikinci tur parasal genişlemenin işaretini vermişti. Öte yandan, dün açıklanan ABD dayanıklı tüketim malları siparişleri ve konut fiyatları beklenenden daha iyi çıktı.