Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in yarın üçüncü tur parasal genişleme sinyali vereceği beklentisini fiyatlayan küresel piyasalar bugün kötü gelen verilerin de etkisiyle eksiye döndü.

Warren Buffett'in Bank of America'ya 5 milyar dolar yatıracağını açıklamasıyla ABD Borsaları yükselişle açıldı ancak gelen işsizlik verilerinin beklenenden kötü çıkmasıyla kazançlarının bir kısmını iade etti. Bank of America hisseleri yüzde 21 değer kazandı. Apple'in CEO'su Steve Jobs'un istifa haberleri ise teknoloji endeksi Nasdaq'a satış getirdi. Apple hisseleri açılışta yüzde 2.2'lik düşüşle 367 dolara indi.

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı 417 binle beklentilerin üzerinde açıklandı. Bu, beş haftanın en yüksek seviyesi.

Avrupa borsaları da ABD'de açıklanan işsizlik başvuruları haberiyle yükselişini sonlandırdı. Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.5 gerileyerek 228.59 puan oldu. Alman DAX Endeksi yüzde 1.14 düşerken İngiliz FTSE 100 de gelen satışlarla eksiye döndü.

FUTBOL HİSSELERİNDE SERT YÜKSELİŞ VE DÜŞÜŞLER GÖRÜLDÜ

Güne sakin başlayan İMKB 100 endeksi, günün devamında TL'nin kuvvetlenmesi ve yurt dışı borsaların da alıma geçmesiye birlikte toparlandı. Alımların hızlanmasıyla endeks 53,605 puana kadar yükseldi. Ardından Amerikan borsalarının açılmasına doğru Avrupa'daki sorunlara bağlı olarak kazançlarını geri vermeye başladı. Avrupa borsalarının volatil olması da endeksin gerilemesinde önemli rol oynadı.

Endeksteki futbol hisseleri gün içinde en çok artan ve azalan hisseler arasında boy gösterdi. Avrupa'ya gidemeyeceği haberiyle Fenerbahçe hisseleri yüzde 18.30 düşerken Trabzonspor yüzde 21.80, Beşiktaş yüzde 12.62, Galatasaray hisseleri ise yüzde 9,60 oranında yükseldi.

Geçtiğimiz günlerde 1,910 doları aşarak rekor kıran altın ise bugün yüzde 3.1 oranında düşüş kaydetti ve 1,704.25 dolara kadar geriledi. Yarına dair piyasalarda hakim olan beklenti ise petrol fiyatlarının yükselmesinde etkili oldu. Nymex petrol 86.37 dolara yükselirken Brent petrolün varili ise 111.36 dolardan işlem gördü.