Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyaca ünlü yatırım uzmanı Marc Faber, merkez bankalarının para basmayı sürdürmesiyle rekor üstüne rekor kıran altında balon oluşmadığını söyledi.

Ünlü yatırım uzmanı Faber, Tayland'da yaptığı açıklamada 'Altında balon oluştuğuna inanmıyorum. Yatırımcılar, finans piyasalarındaki sistematik sorunlara karşı altına yöneliyor" dedi. Faber, her ay bir miktar altın alma tavsiyesinde bulundu.

Yattırımcıların değer kaybeden para birimleri ve hisse senetlerinden kaçıp altına yönelmesiyle 23 Ağustos'ta 1,913.50 dolarla zirve yapan metal, bugün de 1,923.10 dolara kadar yükselerek yeni rekor kırdı.

Wells Fargo analistlerinden Dean Junkans, geçen ayki raporunda yatırıcımdan gelen spekülatif talebin altın piyasasında 'patlamaya hazır' bir balon oluşturduğunu ifade etmişti.

ABD, Avrupa ve Asya'da imalat sanayideki yavaşlamaya küresel büyümedeki yavaşlanmanın da eklenmesiyle merkez bankalarının önlemlerini artırması söz konusu olabilir.

ABD Merkez Bankası Fed, 2010 Kasım'ında 600 milyar dolarlık ikinci tur tahvil alım programını duyurmuş, program Haziran ayında sona ermişti.