Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Euro Stoxx 50 Endeksi'nde 2008'den bu yana görülen en hızlı iki günlük düşüşün değerleme seviyesini iki yılı aşkın sürenin en düşüğüne indirmesinin ardından sıçrama yaptı. ABD endeks vadelileri ve Asya hisse senetleri ise aşağı yönde hareket etti.

İngiltere'nin en büyük otel ve restoran işletmecisi Whitbread Plc, satışlarda büyümenin hızlandığını açıklamasının ardından yüzde 7.3 yükseldi. Tele2 AB, Credit Suisse Group AG'nin "al" tavsiyesinin ardından yüzde 3.3 değer kazandı. İspanya Merkez Bankası tarafından el koyulan mevduat bankası Caja de Ahorros del Mediterraneo,  yılın ilk yarısında zarar açıkladıktan sonra yüzde 6.8 değer kaybetti.

Euro Bölgesi'nin en büyük şirketlerini içeren Euro Stoxx 50 Endeksi yüzde 1 yükselerek, Londra saati ile 09:58'de 2,128.38 puana çıktı. Endeks önceki iki günde yüzde 8.6 düşmüştü. Endeks Ağustos ayında, Avrupa borç krizinin yayılması ile birlikte küresel ekonominin yavaşlamakta olduğu endişelerine bağlı olarak yüzde 14 düştü. Bu kayıplar sonucu endeks, tahmin edilen karların 9.9 katı bir değerleme seviyesine indi ve Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geldi.

Barclays Plc'nin Wealth biriminden Kevin Gardiner, "Hisse senetleri halen iyi uzun dönemli değer vaat ediyor" dedi ve "Değerlemeler bize, karlardaki büyük düşüşleri ve Euro Bölgesi'nin gelecekteki mali entegrasyonuna yönelik belirsizlikleri fiyatlamış görünüyor" yorumunda bulundu.