Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(A.A) Yunanistan'da, 12 Eylül'de başlayacak yeni eğitim yılı öncesinde yeni ders kitaplarının hazırlanamaması yüzünden 1,5 milyon ilkokul öğrencisinin kitapsız kaldığı ortaya çıktı.

Yunan basınında çıkan haberlerde, kitap dağıtım merkezlerinde olması gereken 126 çeşit kitaptan sadece birkaçının bulunduğu, bazılarında ise hiç kitap bulunmadığı bildirilirken, Eğitim Bakanlığı, yeni kitaplar hazır oluncaya kadar, okullardaki az sayıdaki kitapların fotokopi ile çoğaltılarak öğrencilere dağıtılmasını istedi.

Eğitim Bakanlığı Sekreteri Vasilis Kuloidis, kitap dağıtım merkezlerinde bulunan az sayıdaki kitapların, fotokopi ve cd'lerle çoğaltılarak öğrencilere dağıtılacağını ve giderlerinin de okul aile birlikleri tarafından karşılanacağını açıkladı.

Kuloidis, bazı temel yeni kitapların Ekim sonuna kadar hazırlanarak okullara gönderilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bu arada, Eğitim Bakanlığının bu konudaki kararı Yunanistan Öğretmenler Federasyonu (DOE) tarafından tepkiyle karşılandı.

DOE yaptığı açıklamada, hükümetin bu konudaki uygulamasını "kabul edilemez, görülmemiş bir olay" olarak nitelendirirken, velilere kitaplar için para ödememeleri çağrısında bulundu.

Eğitim Bakanı Anna Diamandopulu, velilerden özür dileyerek, sorunun bakanlık içindeki bazı kurumların zamanında önlem almamasından kaynaklandığını söyledi.

Adalet Bakanlığından soruşturma açılması talebinde bulunduğunu belirten Diamandopulu, "Veliler, öğrenciler ve öğretmenler devletin acizliğini idrak etmek zorunda değiller. Çözüm bulunması için tüm yükümlülüğü üstleniyorum" dedi.

Yunanistan'da, birinci ve ikinci derecedeki okullarda yeni eğitim yılı için yaklaşık 26 milyon avro tutarında 126 çeşit ve 45 milyon adet kitaba ihtiyaç bulunuyor.