Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Hollandalı bankacılık grubu ING Groep, Türk bankalarının göreceli olarak güçlü temellere sahip olduğunu ve gelecek yıl muhtemelen karlarında büyüme sağlayacak olmaları ile birlikte, bu durumun onları Avrupa'nın çoğundan, Orta Doğu'dan ve Afrika'dan ayrıştırdığını kaydetti.

ING, bugün açıkladığı Türk bankalarını Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bankaları ile karşılaştıran raporunda, "Türk bankaları, değerleme açısından bölgemizdeki diğer bankalara göre daha cazip" dedi ve "Türk bankaları, Polonya bankalarına göre yüzde 50 ve EMEA bankalarına göre ise yüzde 20 iskontolu durumda işlem görüyor" yorumunda bulundu.

Raporda, küresel yavaşlamanın, petrol talebini ve fiyatını düşürecek olması ve bunun da Türkiye'nin dış açığını ve enflasyonunu kontrol altında tutmasına yardımcı olacağından dolayı Türkiye'ye faydalı olurken, güçlü iç talebin Türkiye'nin büyümesini desteklemeye devam edeceği vurgulandı.

ING, Türk bankalarının gelecek yıl ortalama yüzde 9 hisse başına kar büyümesi açıklayabileceğini ve şimdilerde Rusya'nın lehine olan "değerleme farkının" aksi yöne dönmesinin başlaması gerektiğini kaydetti.

ING, kamu bankaları Türkiye Halk Bankası AŞ ve Turkiye Vakıflar Bankası TAO için tavsiyesini "tut"tan "al"a yükseltirken, Şekerbank TAŞ için tavsiyesini "al"dan "tut"a düşürdü. ING, ayrıca raporunda, en fazla tercih edilen bankaların  Halkbank ve Turkiye Garanti Bankası AŞ olduğunu vurguladı.

ING, öte yandan, aralarında Garanti, Halkbank, Şekerbank, Vakıfbank, Akbank TAŞ, Türkiye İş Bankası AŞ , Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ ve Yapı ve Kredi Bankası AŞ'nin de olduğu rapordaki tüm bankalar için 2012 yılı fiyat tahminlerini düşürdü.