Günlerdir sert satışların yaşandığı piyasalar bugün gelen haberlerle yönünü yukarı çevirdi. ABD Başkanı Barack Obama'nın istihdama destek için paket açıklayacağına dair beklentilerle Amerikan Borsaları güne yükselişle başladı.
S&P 500 Endeksi, yüzde 1.3'lük artıişla 1,180.45 puan olurken Dow ise 128.89 puanlık artışla 11,268.19 puana ulaştı. S&P son üç günde yüzde 4.4 değer kaybetmişti. Açılışta Nasdaq'taki yükseliş ise yüzde 1.4 oldu.
İnternet devi Yahoo'nun CEO'su Carol Bartz'ın görevinden alındığı haberinin duyulmasının ardından şirket hisseleri neredeyse yüzde 7 oranında yükseldi.
ALMAN MAHKEMESİ'NDEN ÇIKAN KARAR AVRUPA'YI HAREKETLENDİRDİ
Avrupa borsaları da piyasalardaki yükseliş seyrine ayak uydurdu ve 3 gündür yaşanan sert satışların ardından yeniden yükselişe geçti. Hisse senetlerindeki yükselişte Alman Anayasa Mahkemesi'nin, Yunanistan'a yardım paketiyle ilgili hükümet kararını onaylaması da etkili oldu.
FTSE 100 Endeksi'nde alımlar yüzde 2.31'i bulurken Alman DAX Endeksi'nde ise yükseliş yüzde 3'ü aştı. Gösterge Stoxx Europe 60 endeksi ise yüzde 2.2 değerlendi.
PETROL YÜKSELİRKEN ALTIN GERİLEDİ
Meksika Körfezi'ndeki fırtınanın petrol üretiminde sıkıntı yaratması petrol fiyatlarını destekledi. ABD ham petrolü 1.40 dolar artarak 87.42 dolara yükseldi. Güvenli liman altın ise hisse senetlerindeki yükseliş nedeniyle 1,830 dolar seviyelerine çekildi.
MSCI Dünya Endeksi yüzde 1.7 artarken dolar ise Almanya kararının ardından euro karşısında değer kaybetti.
Yurt içinde de 2 yıllık gösterge tahvilin faizi yüzde 7.87 seviyesinde bulunurken ise 1,7566 seviyesine geriledi.