Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Birliği Komisyonu'nun ekonomiden sorumlu temsilcisi Olli Rehn, G-7 ülkelerinin ''koordinasyon'' içinde ekonomik büyüme tedbirlerini almalarını, ancak AB için önceliğin bütçe açıklarını kapatmak olduğunu söyledi.

Marsilya'da düzenlenen G-7 ekonomi ve maliye bakanları toplantısı öncesi basının sorularını yanıtlayan Rehn, ''G-7 ülkelerinin ekonomik büyümeyi koordinasyon için nasıl gerçekleştirecekleri ve sürdürecekleri konusuna açıklık getirmeleri önemli. Ancak AB ülkeleri için, bütçe açıklarının düşürülmesi öncelikli konu''diye konuştu.

ABD Başbakanı Barack Obama'nın dün açıkladığı istihdam paketini memnunlukla karşıladığı ifade eden Rehn, bununla birlikte, bütçe açığı bulunan AB ülkelerinin aynı hareket marjına sahip olmadıklarına dikkat çekti.

Rehn, ''Dünya ekonomisinin önemli aktörlerinin sorunları farklılık gösteriyor. ABD'nin ekonomik büyüme çabalarını destekliyoruz. Ancak Avrupa'da bütçe konsolidasyonu ve güvenin tesisiyle ilgili bizim kendimize özgü sorunlarımız var''diye konuştu.

G-7 ülkeleri ekonomi ve maliye bakanları ile merkez bankası başkanları, bu akşam,, ekonomik büyümeyi tekrar başlatmak için alınması gereken önlemleri tartışmak üzere Fransa'nın Marsilya kentinde toplanacak.

Dünyanın en zengin yedi ülkesinin maliye ve ekonomi bakanları, küresel ekonomik krizle birlikte mali piyasalarda yaşanan güven bunalımını gidermek için izlenmesi gereken politikaları masaya yatıracak.

Çalkantılı bir dönem geçiren mali piyasaların yatıştırılıp güven ortamının sağlanmasına yönelik tedbirler, toplantının ana gündemini oluşturacak.