Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Form Düğme'den yapılan yazılı açıklamada, küçük bir satış ofisinden 6 bin metre karelik fabrikaya kadar uzanan öyküsü bulunan firmanın İtalya'nın ve dünyanın ''önemli üreticilerinden biri'' olan Bottonificio Fossanese'yi tüm makineleriyle birlikte satın aldığı ve Türkiye'ye taşıdığı bildirildi.

Açıklamada, Zara'dan, Mango'ya, Ramsey'e kadar birçok markayla işbirliği halinde olan firmanın 1 milyon 250 bin liralık yatırımı ile üretim kapasitesini yüzde 40 artırdığı kaydedildi.

Sektöre çok küçük bir satış ofisinde adımını atan Form Düğme'nin Çin, Hindistan, İtalya, Fas, Cezayir'in düğme ihtiyacını karşıladığı, şu aşamada yüzde 15 olan ihracat payını 2012 yılında üreteceği yeni modelleriyle birlikte yüzde 40'a çıkarmayı hedeflediği vurgulandı.

Form Düğme ortaklarından Mustafa Oktay, kısa sürede sektörün bilinen markalarından biri haline geldiklerini ifade ederek, talebin her geçen gün artmasıyla yeni yatırımlar için çalışmalara başladıklarını, yoğun araştırmalar sonucu İtalyan Bottonificio Fossanese'yi almaya karar verdiklerini, 10 yıl içinde dünyanın en büyük düğme üreticilerinden biri olmayı hedeflediklerini bildirdi.