Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'nın en büyük ekonomilerinden Hindistan'ın sanayi üretimi Temmuz ayında son 2 yılın en düşük seviyesinde büyüdü. Sanayi üretim verilerinin ardından Hindistan rupisi 1 yılın en düşüğüne gerilerken, hisse senetlerindeki kayıplar da arttı.

Hindistan'da fabrika, kamu sektörü ve madenlerdeki üretim bir önceki yıla kıyasla yüzde 3.3 büyüdü. Bu oran Haziran ayında yüzde 8.8 olarak gerçekleşmişti. Beklenti ise sanayi üretiminin yüzde 6.2 büyüyeceği yönündeydi.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Duvvuri Subbaro'nun 16 Eylül'deki para politikası kurulu toplantısının öncesinde, ülkedeki yüksek enflasyon, ABD'deki yavaş toparlanma ve Avrupa'daki borç krizine ilişkin riskleri değerlendirmesi gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Güney Kore ve Malezya, küresel ekonomik riskleri göz önünde bulundurarak faizleri sabit tutma kararı vermişti.

Hindistan'ın faiz kararının zor bir karar olacağına dikkat çeken Mumbay'daki Yes Bank Ltd.'ın başekonomisti Shubhada Rao, Hindistan'ın faizleri bir kez daha artıracağını öngördü.