Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, Avrupalı yetkililerin, Yunanistan'a taahhütlerini yerine getirme çağrısı yaptığını bildirdi.

Uluslararası Ödemeler Bankası'nın toplantısına katılan Trichet, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, uluslararası kuruluşlar, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası'nın Yunanistan'ın reform planını kararlılıkla uygulamasını istediklerini belirterek, bunun, Yunanistan halkı ve ekonomisinin çıkarına olduğunu vurguladı.

Trichet, Avrupa Merkez Bankası'nın sınırsız miktarda ve sabit faiz oranı ile bankalara likidite sağlamaya hazır olduğunu ifade ederek, ECB'nin likidite sağlamak için gerekli silaha sahip olduğuna dikkati çekti.

Dünya genelinde merkez bankacıların yakın diyalog içinde olduklarını belirten Trichet, ancak bunun, kesinlikle aynı politik eylemleri kabul edecekleri anlamına gelmediğini kaydetti.

Trichet, Avrupa Merkez Bankası'nın borç sorunu yaşayan ülkelerden hükümet tahvili alma kararının bankanın güvenilirliğini zedelemediğini de vurguladı.

Uluslararası piyasalarda görülen küresel ekonomiye ilişkin endişelere de değinen Trichet, ekonomik büyüme hızının yavaşladığını ancak, küresel bir durgunluk riski bulunmadığını ifade etti. Trichet, gelişmiş ülkelerde genel olarak deflasyon tehlikesi görülmediğine de işaret etti.

Jean-Claude Trichet, karar alıcılara, aldıkları kararları ve mali sözleri tümüyle ve hızla yerine getirmeleri çağrısını yineledi.