Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ülkesinin borç kriziyle ilgili olarak tüm sorumlulukları yerine getireceği vaadinde bulundu.

Papandreu, bugün Alman Sanayi Günü vesilesiyle Alman Sanayiciler Birliği (BDI) tarafından Berlin'de düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmasında, ülkesinin, borç krizini aşabileceği konusunda iyimser olduğunu belirterek, "Güvence verebilirim. Yunanistan tüm sorumluluklarını yerine getirecektir" dedi.

Yunanistan'ın, bu ülkeye yönelik yardımların sürmesi için tüm vaadlerini yerine getirmeye hazır olduğunu ifade eden Papandreu, Avrupa'da, euro krizini gerçek bir değişim için kullanma potansiyelinin mevcut olduğunu kaydetti.

Ülkesinin fakir bir ülke olmadığını, ancak kötü yönetilmiş olduğunu belirten Papandreu, zorlu bir yolun ortasında olduklarını söyledi. Yabancı iş adamlarını da ülkesinde yatırım yapmaya çağıran Papandreu, Yunanistan'ın geçen yıl açığını çok büyük ölçüde kapattığını kaydetti.

Euro Bölgesi ülkelerine de Yunanistan'a gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür eden Papandreu, "Bu bize değişiklikler için zaman kazandırıyor" dedi.

BDI Başkanı Hans-Peter Keitel de, Yunanistan'a dastek vaadinde bulunarak, "Büyük görevleriniz karşısında yalnız değilsiniz" diye konuştu.

Papandreu bu akşam Berlin'de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek.