Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi liderlerinin bölgedeki borç krizini çözeceğine ilişkin iyimserlik hisseleri 3. gününde de yukarı taşıdı. Bakır 7 günlük düşüşünü sonlandırdı; emtia ralli yaptı. Hazine kağıtları ve tahviller değer kaybetti.

MSCI Tüm Dünya Endeksi yüzde 1.6 prim yaparken, Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 2.4; Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 1 yükseldi. Bakır yüzde 1.6; gümüşse yüzde 6.7 değerlendi. 30 yıllık hazine kağıtlarının getirisi 6 baz puan arttı ve Alman hazine kağıtlarının getirisi 7 baz puan yükseldi. İtalya ve İspanya'nın 10 yıllık hazine tahvilleri, tahvil ihalesinin ardından artış kaydetti. Euro ise dolar karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 1.3502'ye geriledi.

ABD Hazine Bakanı Timothy F. Geithner, Avrupalı hükümetlerin geçtiğimiz hafta Washington'da dünya genelinde yapılan çağrıların ardından borç krizini çözmek için daha fazla çaba göstereceğini söyledi. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Lorenzo Bini Smaghi, bir Avustralya gazetesine verdiği röportajda, temerrütün bir seçenek olarak değerlendirilmesinin, "intihar oylaması" olduğunu belirtti.

Londra'daki Rabobank International'in kıdemli Döviz stratejistlerinden Jane Foley, geçtiğimiz haftadan bu yana Euro Bölgesi'ndeki yapılanmalarda bir değişiklik olmadığını, ancak piyasaların, liderlerin durumun vahametini algıladığına inanmak istediğini söyledi.